top of page
LASER_TelAviv_rgb_600X352.png

 L A S E R 

 #2 TEL AVIV

 מבט על תהליכי יצירה במדע ובאומנות 

יום חמישי 18.3.21

בין השעות 20:30-22:00

האירוע יתקיים בזום ללא עלות ובהרשמה מראש בלינק המצורף

לייזר תל אביב ישודר לסירוגין מאוניברסיטת בר אילן ואוניברסיטת תל אביב

מארגנים: פרופ' תומר וולנסקי, שרונה פלורסהיים וטל יזרעאל

to About
Panorama2 (1).jpg

המפגש השני בסדרת לייזר תל אביב יארח את חוקרת המוח והיצירתיות ד"ר טל איבנקובסקי מאוניברסיטת בר אילן להרצאה על תהליכי יצירה במדע ובאמנות ומפגש עם החוקר פרופ' מוטי פרידמן מהפקולטה להנדסה מאוניברסיטת בר אילן והאמן ד"ר אלעד שניידרמן שידברו על מחקרם המשותף  "וריאציות סנכרון". המחקר מתקיים ביזמת ובלווי מוזיאון פטר לאומנות ולמדעי הננו, במכון לננוטכנולוגיה באוניברסיטת בר אילן.

צילום: מיכאל עמר

ד"ר טל איבנקובסקי

כיצד המודל הדו שלבי של יצירה ושיפוט (תהליכים ספונטניים ומבוקרים) בא לידי ביטוי במדע ובאמנות

על ההרצאה

מחקרים רבים מראים שחשיבה יצירתית מערבת תהליכים ספונטניים ותהליכים מבוקרים.

לפי המודל הדו שלבי, התהליך היצירתי מתחלק לשניים: שלב יצירת הרעיונות, במהלכו אנו מעלים כמה שיותר רעיונות ושלב שיפוט הרעיונות, במהלכו מתבצעת הערכה לוגית של כל אחד מהרעיונות ובחינת טיבם. בהרצאה נבחן האם יצירתיות מדעית ויצירתיות אמנותית מושתתות על אותם מנגנונים נוירוקוגניטיביים וכיצד תהליכי יצירה ושיפוט באים לידי ביטוי במדע ובאמנות.

על המרצה

ד"ר טל איבנקובסקי היא פסיכולוגית, חוקרת יצירתיות וסקרנות. כיום עושה פוסטדוקטורט במרכז לחקר המוח באוניברסיטת בר אילן. בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ואמנות מאוניברסיטת בן-גוריון, תואר שני בנוירופסיכולוגיה קלינית ודוקטורט מאוניברסיטת חיפה. 

פרופ' מוטי פרידמן וד"ר אלעד שניידרמן

וריאציות סנכרון

על ההרצאה

עבודתם של פרופ' מוטי פרידמן, פרופ' ניר דוידסון, שיר שחל ואלעד שניידרמן: "וריאציות סנכרון", היא ניסוי רב שלבים בסינכרוניזציה, שנעשה בעזרת ששה עשר כנרים. סנכרון הוא תופעה שכיחה בטבע, בין אם מדובר בהבהוב הגחליליות, להקת דגים השוחה יחדיו או שירת הצרצרים וחקירתה חשובה לדיסיפלינות רבות. "וראציות סנכרון" חוקרת מהלכים של סינכרוניזציה בקבוצה אנושית, ומגלה דפוסים מגוונים של הסתנכרנות. במהלך הניסוי, הנגנים מנסים להסתנכרן אחד עם השני ללא תקשורת ויזואלית, ולהתגבר על ההשהיות המכוונות המושמעות להם באוזניות דרך המערכת הממוחשבת. המעברים בין סנכרון לכאוס וסוגי הסנכרון השונים המתגלים, יוצרים תצורות מוזיקליות שונות המתגבשות בכל פעם לקונצרט ייחודי וחד פעמי. האמן אלעד שניידרמן ירחיב על תהליך היצירה המוזיקלי שלו לאור העקרונות שבחן המחקר המשותף ותופעת הסנכרון המקומי המתרחשת בין הנגנים בשל העדר מנצח או פרטיטורה. העדר זה יוצר מוזיקה המתפתחת כתוצאה מהתגובה המתרחשת בין הנגנים והתקשורת בניהם. 

שיתוף הפעולה נערך ביוזמת ובליווי מוזיאון פטר לאמנות ולמדעי הננו.

על המרצים

פרופ' מוטי פרידמן, מרצה בכיר בפקולטה להנדסה באוניברסיטת בר אילן בעל דוקטורט בפיזיקה ממכון ויצמן, ופוסט דוקטורט באוניברסיטת קורנל בניו יורק. מומחה לאופטיקה לא לינארית ואופטיקה זמנית. הוא חקר סינכרון במערכות פיזיקליות שונות, מלייזרים, ופלזמונים ועד כוסות יין שמנגנות. במהלך השנים האחרונות הקים מעבדה לאופטיקה זמנית ולרכיבים המבוססים על סיבים אופטיים, ופיתח מספר מערכות חדשניות לשיפור רשתות תקשורת. בנוסף להתמחויותיו האקדמיות פרידמן הוא גם רוקד בלט.

 

ד"ר אלעד שניידרמן הינו מלחין ואמן סאונד הפועל במרחב שבין מוסיקה פרפורמנס ואמנות חזותית. בשנים האחרונות העיסוק במצבו הפיסי והחושי של גוף האדם הפכו לסמן ההיכר של עבודתו האמנותית. בסדרה של עבודות סאונד ועבודות בין תחומיות התחקה אלעד אחר רובד זה בניסיון לחשוף את תמצית החומר והפעולה אשר בליבה של החוויה האסתטית. בימים אלו השלים אלעד את מסלול הדוקטורט בקומפוזיציה ותאוריה מוזיקלית מאוניברסיטת מדינת ניו יורק אשר בסטוני ברוק.

 L A S E R 

 

Leonardo Art Science Evening Rendezvous

 

 התכנית הבינלאומית של ארגון Leonardo/ISAST המתקיימת ביותר מ-40 ערים ברחבי העולם ומזמנת יחדיו אמנים, מדענים, אנשי רוח וטכנולוגיה לאירועים פתוחים לקהל הרחב המשלבים הופעות, מצגות, ודיונים.

לייזר תל אביב מתארח לסירוגין באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטת בר אילן

Leonardo/The International Society for the Arts, Sciences and Technology (Leonardo/ISAST) is a nonprofit organization that serves the global network of distinguished scholars, artists, scientists, researchers and thinkers through our programs focused on interdisciplinary work, creative output and innovation. From its beginnings, Leonardo/ISAST has served as THE virtual community for purposes of networking, resource-sharing, best practices, research and events in Art/Science/Technology

הרשמה

 הרשמה 

Thanks for submitting!

קישור לזום ישלח לנרשמים ביום האירוע

bottom of page